Atanmayan sağlıkçılar Ulus’ta toplandı: ‘Tasarruf değil atama istiyoruz’

Sağlık emekçileri 100 bin atama isteğiyle Ulus Atatürk Heykeli önünde toplandı. Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Aras Ali Altıntaş burada bir açıklama yaptı. “Sağlıktan tasarruf memleketin nefesini keser” diyen Altıntaş, “Bu kalabalık, istihdam uğruna mücadele ediyor. 1 yıldır sonuçlanmayan atama sürecine razı değil” ifadelerini kullandı. Atama bekleyen sağlıkçı sayısının 870 bini aştığını vurgulayan Altıntaş, “Sağlık Fakültesi mezunlarını listeleyin. İstedikleri atamayı verin. Bindiğiniz arabalar, oturduğunuz koltuklar, yediğiniz içtiğiniz sizin olsun. Sağlıkta en az yüz bin atama istiyoruz. Bu bir istek değil, ihtiyaçtır” dedi.

MEMİŞOĞLU TAMAM SIRA ŞİMŞEK’TE

Sağlıkçıların atama taleplerini “Ne hasta bekler sabahı, ne taze ölüyü mezar, ne de şeytan bir günahı, bizim atamayı beklediğimiz kadar” ifadeleriyle dile getiren Altıntaş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile yaptıkları görüşme sonucu istihdam açığı konusunda mutabık kalındığını söyledi ve topu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e attı. Altıntaş “Söz sizde, gerekenin yapılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERI BİZİ ÜÇE KATLADI

Altıntaş’tan sonra konuşan Sağlıkçı Birliği Sözcüsü Furkan Altuğ “48 ülkenin baz alındığı OECD verilerine göre bin kişi başına düşen hemşire sayısının ülkeler ortalaması 9,2 iken ülkemizde yalnızca 2,8’dir. Ülkemiz, 48 ülke arasında 42.sırada yer alıyor. 3.dünya ülkelerinin bile sağlıktaki bin kişi başına düşen personel sayısında ülkemizi 3’e, 4’e katlaması kabul edilebilir bir durum değildir. Tasarruf tedbirlerinin mimarı Şimşek’e soruyoruz. Sağlıkta kişi başına düşen personel sayısında nasıl bir bolluk görüldü de tasarrufa gidildi. Sağlıkta tasarruf edilecek personeli bırakın, çarkı döndürecek kadar bile personel yok” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Obezite Alzheimer’a giden yol olabilir

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden birinin beslenme alışkanlığı olduğuna dikkati çekerek, obezitenin Alzheimer riskini artırdığını belirtti. “Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden biri de bireylerin beslenme alışkanlıklarıdır. Obezite, beyindeki hücrelerin daha erken yıpranmasına neden oluyor ve Alzheimer riskini artırıyor” açıklamasında bulundu.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Güzellik algısı değişti! Estetik yaptırırken bu hatalara düşmeyin

Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformları, günümüzde güzellik anlayışını köklü bir şekilde değiştirdi. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün, toplumumuzda estetik yaptırmak isteyenlerin en sık düştüğü 5 hatayı anlattı.

Ses Teli Ameliyatı

Ses teli ameliyatı ve ses telleri sağlığı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Bülent Evren Erkul, önemli bilgiler verdi. 

Haftada bir yiyenin kalbi bayram eder! Kolesterolü silip süpürüyor, kanı yıkıyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Dışkınızda gördüğünüz bu işaret doktorları endişelendiriyor!

Dışkınızın görünümü, sindirim sağlığınız hakkında hayati bilgiler verebilir. Ancak çoğu zaman göz ardı edilen veya konuşulmaktan kaçınılan bu durum, bazı ciddi sağlık sorunlarının erken belirtilerini ortaya koyabilir. Gastroenterologlar, özellikle dışkıda kan, renk veya şekil değişiklikleri gibi belirtilerin ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir