Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

Elon Musk, Mars Hakkındaki Görüşlerini Paylaştı

Ünlü milyarder Elon Musk, “Jesse Watters Primetime” programında yaptığı bir röportajda Mars’ı toplu yaşam için bir tür hayat sigortası olarak nitelendirdi. Musk, “Mars’ın önemi Dünya’daki yaşamın, Güneş’in genişlemesi nedeniyle bir gün yok olacağı gerçeğine dayanıyor. Bu nedenle, çok gezegenli bir medeniyet oluşturarak hayatta kalmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

NASA’nın Güneş Tahmini

NASA’nın verilerine göre Güneş, tüm yıldızlar gibi enerjisini tüketerek bir kırmızı dev yıldıza dönüşecek. Bu süreçte Güneş, Merkür ve Venüs’ü, hatta belki de Dünya’yı bile yutabilecek boyutlara ulaşacak. Bilim insanları, Güneş’in yaşam süresinin yarısından fazlasını tamamladığını ve yaklaşık 5 milyar yıl daha beyaz cüceye dönüşmeden varlığını sürdüreceğini tahmin ediyor.

Elon Musk, Mars’a olan vizyonunun sadece gezegene bayrak dikmek olmadığını, aynı zamanda bir şehir kurma amacını taşıdığını belirtti. Musk, “Mars’ın kendi kendine yetebilme ve Dünya’dan bağımsız olarak gelişebilme kapasitesi çok önemli. Eğer Mars, Dünya’dan gelen ikmal gemilerine bağımlı kalırsa, aslında hayatta kalması için gerçek bir sigorta oluşturmamış oluruz” dedi.

Mars’a İnsanlı Görevler

SpaceX’in Starship roketinin 2026 sonunda Mars’a insansız bir görevle gönderileceğini ve bu görevde Tesla’nın insansı robotu Optimus’un yer alacağını açıklayan Musk, başarılı olunması durumunda insanlı Mars inişlerinin 2029’da başlayabileceğini ancak daha olasılığının 2031 olduğunu belirtti.

Related Posts

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

Eskişehir’deki satranç turnuvası tamamlandı

Eskişehir’de 10 farklı ilden 100 katılımcının yer aldığı ‘Mayıs Ayı ELO Satranç Turnuvası’ sona erdi.

Yenilikçi elektro-termal enerji depolama sistemi tüm gün buhar gücü sunuyor

Avustralyalı enerji girişimi MGA Thermal, inşa ettiği 5 MWh kapasiteli pilot tesisi başarıyla devreye aldı. Bu tesis, şirketin patentli elektro-termal enerji depolama (ETES) teknolojisinin endüstriyel ölçekteki ilk somut uygulaması olarak dikkat …

Yeni Marvel filmi, gişede hayal kırıklığı yarattı!

Marvel evreninin yeni halkası Thunderbolts, vizyona girmesinin ardından eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı. Ancak film, bu olumlu tabloya rağmen gişede vasat bir açılış yaptı. Thunderbolts Marvel hayranları tarafından beğenilse de, genel …

Bilim insanları ”karadelik bombası” yaptılar

Fizikçiler, enerjinin bir karadelik tarafından yükseltildiği ve hapsedildiği bir teoriyi gerçeğe dönüştürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir