İçi pişmeyip çiğ kalan dolmalara son! Böyle pişirilirse ağızda dağılıyor, suyuna bakın

DOLMALARIN İÇİN YETERİNCE PİŞMİYOR

Dolma yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri dolmaların içinin yeterince iyi pişmemesidir. Bu durum, dolmaların lezzetini olumsuz etkileyebilir. Dolmaların içinin iyi pişmesini sağlamak için bazı püf noktaları var.

PÜF NOKTALARI VAR

Biber dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak dolmanın iç malzemesinin tam olarak pişmesi ve lezzet kazanması güzel bir dolma için oldukça önemli. Özellikle malzemelerin dengeli seçilmesi ve su oranının doğru ayarlanmasına dikkat edilmeli.

DOLMA YAPMAK İÇİN MALZEMELER

Yarım kg dolmalık biber, her bibere 1 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı salça, maydanoz, 2-3 adet domates, karabiber, tuz, nane, sıvıyağ- zeytinyağı dolma için gereken malzemeler arasında.

BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR?

Dolmalık biberlerin içlerini temizleyin. Domates ve soğanları küçük küçük doğrayın. Domatesin kenar kısımlarını biberlerinizin üzerini kapatmak için kullanacaksınız önce kapatmak için kullanacak kısımlarınız kesmeniz daha iyi olur. Bir kaba hazırladığınız salça, pirinç, soğan, karabiber, domates, maydanoz, tuz, çok az sıvıyağ ve naneyi ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra bu harcı biberlere doldurun. İçine harç koyduğunuz biberleri, tencereye dizin.

KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

Harcı yaptığınız kabın içerisine sıcak su koyun. Göz kararı olacak şekilde biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğunuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyip ve eritin. Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına kadar dökün. Kesmiş olduğunuz domateslerle biberlerin üst kısımlarını kapatın. Daha sonra biberlerinizin üzerine çok az zeytinyağı veya sıvıyağ gezdirin. Yemeğinizi kısık ateşte pişirip biraz dinlendirdikten sonra yoğurtla beraber sunabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx