iPhone’unuzu nasıl kapatacağınızı mı unuttunuz? iOS 18 artık özel bir güç düğmesi sunuyor

Apple’ın her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) iOS 18 ile birlikte birçok yeni özellik tanıtıldı.

Apple, tanıtımın hemen ardından iOS 18 Developer Beta güncellemesini kullanıma sundu. Kararlı sürüm ise eylül ayında tanıtılacak iPhone 16 serisiyle birlikte çıkış yapacak.

iPhone’lar nasıl kapatılır

iPhone’unuzu nasıl kapatacağınızı hiç unuttunuz mu? Birçok iPhone kullanıcısı, telefonlarını nasıl kapatacağını öğrenmek için Google’da arama yapıyor.

iPhone’un “Home” düğmesini bırakmasının talihsiz sonuçlarından biri, cihazınızı kapatmanın eskisinden daha karmaşık hale gelmesi oldu. Hatta Apple’ın size bunu nasıl yapacağınızı öğreten resmi bir destek sayfası bile var.

Daha eski iPhone’larda, güç kaydırıcısının ekranda görünmesini görmek için yan düğmeyi basılı tutmanız yeterliydi.

Ancak Home tuşu olmayan iPhone’larda, yan düğme Siri’yi başlatmak için kullanılıyor. Dolayısıyla telefonu kapatmak için hem yan düğmeyi hem de ses düğmesini basılı tutmanız gerekiyor.

iOS 18, iPhone’lara kapatma tuşu ekliyor

Apple, iOS 18 ile ana ekranda özellikle Denetim Merkezi’nde daha fazla özelleştirmeye izin veriyor.

Kullanıcılar, Kontrol Merkezi’ni sık kullandıkları işlev ve uygulamalara göre kişiselleştirebiliyor. Yeni Denetim Merkezi, iPhone’u kapatmak için alternatif bir yol da getiriyor.

iOS 18 güncellemesiyle, artık Denetim Merkezi’ni açtığınızda sağ üstte bir güç simgesi çıkıyor.

Bu düğme, fiziksel güç düğmesiyle aynı görevi görüyor ve telefonunuzu kapatmanızı sağlıyor.

iPhone X’in Home düğmesini ilk kez terk etmesinden ve sayısız kullanıcıyı güç karmaşasına sürüklemesinden bu yana yedi yıl geçti. Ancak, bu değişikliğin sonunda kalıcı bir çözüm sağlayacağını umuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx