Kemik kaybı yaşayan hastalara implant umudu

Yeni Sinüs Lifting Yöntemi İle İmplant Tedavisi Kolaylaşıyor

İmplant yaptıramayan hastalar için yeni bir umut kapısı açıldı. Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, kemik desteği yetersiz olan bölgelerde bile implant tedavisinin artık mümkün hale geldiğini belirtti. Bu yenilikçi cerrahi yöntem, sinüs lifting olarak adlandırılıyor.

İmplant Tedavisindeki Önemli Engeli Aşma Yöntemi: Sinüs Lifting

Diş kaybı sonrasında meydana gelen kemik erimesi, üst arka çenede implant tedavisini imkansız hale getirebiliyor. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, sinüs boşluğunun kemik hacmini azaltarak implant uygulamasını zorlaştırdığını ifade etti. Sinüs lifting operasyonu sayesinde, sarkmış sinüs boşluğu cerrahi bir yöntemle yukarı taşınarak bölgeye kemik grefti ekleniyor. Bu sayede, implant için gerekli kemik yüksekliği sağlanarak tedavi mümkün hale geliyor.

İşlem Süresi ve Hasta Konforu

Sinüs lifting işleminin lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini ve genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında sürdüğünü belirten Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, hastaların işlem sonrasında hafif bir şişlik ve hassasiyet yaşayabileceğini ancak bu durumun kısa sürede geçtiğini vurguladı. Ağrıların reçete edilen ağrı kesicilerle kolayca kontrol altına alınabildiğini söyledi.

İmplantın Kalıcılığı Artıyor

Uzun vadeli başarılarıyla dikkat çeken sinüs lifting yöntemi, implantın kemiğe daha iyi entegre olmasını sağlayarak kalıcılığını artırıyor. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, bu yöntemle yapılan implantların doğal dişler kadar dayanıklı ve uzun ömürlü olduğunu belirtti.

Hangi Hastalar İçin Uygun?

Sinüs kaldırma özellikle uzun süre dişsiz kalan ve ciddi kemik kaybı yaşayan hastalar için öneriliyor. Eğer üst çene arka bölgesinde kemik yüksekliği belirli bir seviyenin altına düştüyse, sinüs lifting operasyonu ile bu sorun giderilebiliyor. Bu sayede hastalar estetik ve fonksiyonel dişlere yeniden kavuşabiliyor.

Related Posts

Tetanos aşısı ve ilk yardım hayat kurtarır: Uzmanlar uyardı

Uzmanlar yaz aylarında parklarda oynayan çocukların tetanos riskine karşı uyarıyor. Aşı takvimi ve ilk yardım bilgisi hayati önem taşıyor.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Sağlık Bakanlığından aşırı sıcaklarda ‘sıvı tüketimi ve beslenme’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlara sıvı tüketimine ve beslenme düzenine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Uzmanlar sağlıklı kişilerin estetik amaçlı bilinçsizce kullanımına karşı uyardı: Reçetesiz zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Uzman diyetisyen Özge Bayraktar, zayıflama iğnelerinin olumsuz etkilerini Cumhuriyet’e anlattı.

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.