Sağlık Bakanlığı 81 ilin sokaklarında ‘fazla kilolu’ avına çıktı

Yüksek Enflasyon Alışveriş Tercihlerini Değiştiriyor, Sağlık Bakanlığı ‘Fazla Kilolu’ Vatandaşları Tespit Ediyor

Yüksek enflasyonun tüketicinin alışveriş alışkanlıklarını kökten değiştirdiği bir dönemde, Sağlık Bakanlığı ‘fazla kilolu’ vatandaşları tespit etmek adına sokak ve meydanlarda çalışmalara başladı. 81 ilde kurulan stantlarda vatandaşların boyu ve kilosu ölçülüyor.

İlk 10 Ürün Arasında Kırmızı Et Yok

SÖZCÜ’nün 19 Mart’ta yayınladığı IPSOS verilerine göre, tüketicinin temel ihtiyaçlarını kapsayan hızlı tüketim ürünleri sepetlerindeki ilk 10 ürün arasında kırmızı et hiç yer almazken, beyaz et, peynir, yoğurt gibi ürünler de hızla pay kaybediyor.

Bisküvi Ana Öğün Haline Geldi

Geçen yıl 8. sırada yer alan cips, bu yıl 6. sıraya yükselirken, bir önceki senenin 6. sırasında bulunan beyaz et ise 9. sıraya geriledi.

Ipsos tarafından yapılan değerlendirmede alışveriş sepetlerinde ilk 10 içinde sadece temel gıda ve içeceklerin değil aynı zamanda atıştırmalık ve gazlı içeceklerin de yer aldığına vurgu yapılırken, “Genel olarak atıştırmalık ürünlerde yaşanan bu yükselişin nedenleri; tüketicilerin evde daha fazla zaman geçirmesi, bu ürünleri kendilerini ödüllendirmek veya açlıklarını bastırmak için ana öğün yerine ekonomik alternatifler olarak görmesi” açıklaması yapıldı.

81 İlde Vücut Kitle İndeksi Ölçülüyor

Sağlık Bakanı Memişoğlu, 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan bir programla sağlık personelinin vatandaşların yoğun olduğu meydanlarda, kamusal alanlarda ve etkinlik noktalarında boy, kilo ve vücut kitle indeksi (VKİ) ölçümlerini gerçekleştireceğini duyurduktan sonra stantlar kuruldu.

Sokaklarda ‘Fazla Kilolu’ Vatandaşlar Tespit Ediliyor

Bakanlık tarafından “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” sloganıyla düzenlenen kampanyada sağlık çalışanları sokaklarda ‘fazla kilolu’ vatandaşları tespit etmeye başladı.

Bakan Memişoğlu: Hedefimiz Fazla Kilonun Zararları Hakkında Farkındalık Oluşturmak

Bakan Memişoğlu, “Süreç, İl Sağlık Müdürlüklerimiz, ilgili kamu kurumlarımız ile Kızılay, Yeşilay ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarımızla iş birliği içinde yürütülecek. Hedefimiz, 10 Mayıs-10 Temmuz 2025 arasında 10 milyon vatandaşımıza ulaşmak. Fazla kilonun zararları konusunda farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak. Gerek sağlık okuryazarlığı düzeyini artırmaya yönelik eğitim programlarımız gerek sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik edecek saha uygulamalarımızla ‘hastalanmadan sağlığını koruyan bir toplum’ hedefi için çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

İzmir’den Cinsel İstismarla Mücadele Seferberliği

​İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi gerçekleştirdiği BANA DOKUNMA Projesi ile çocuklara karşı uygulanan cinsel istismar suçlarına karşı savaş açtı.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Çocuğunuz ekran başında dakikalarca oturuyorsa…

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat Aykut Bayrak, çocuklarda kabızlık şikayetlerinin arttığını belirtti. Ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik ve yanlış beslenme bu sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor.

Obezitenin gizli tehlikesi ortaya çıktı

Alzheimer hastalığı sadece genetik olmadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme düzenindeki bozuklukların beyin sağlığını nasıl tehdit ettiğini çarpıcı şekilde anlattı.

Kamu sağlık kurumlarında kira harcamaları artıyor

Kamu sağlık kurumlarında kira harcamaları artıyor