Sağlık Bakanlığından aşırı sıcaklarda ‘sıvı tüketimi ve beslenme’ uyarısı

Sıcak Havada Sağlıklı Kalmanın Yolları

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sıcak hava ve artan nem oranının özellikle yaşlılar, hamileler, çocuklar ve kronik hastalığı bulunanlar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceği belirtildi.

Bu nedenle, sıvı kaybını önlemek, güneşten korunmak, dengeli beslenmek ve serin ortamlarda bulunmak gibi önlemler alarak riski büyük ölçüde azaltmanın mümkün olduğu vurgulandı. Aşırı sıcaklarda kaybedilen su ve minerallerin dengelenmesi için günlük en az 2,5-3 litre su içilmesi önerildi.

Açıklamada, çay, kahve ve gazlı içecek tüketiminin sınırlandırılması gerektiği ve bunun yerine ayran ve maden suyu gibi mineral içeren içeceklerin tercih edilmesi gerektiği belirtildi.

“Su İçeren Besinler Tercih Edilmeli”

Güneşin en güçlü olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması önerilirken, beslenme alışkanlıklarının hava sıcaklıklarına göre düzenlenmesinin önemi üzerinde duruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aşırı sıcak havalarda ağır, yağlı ve kızartma yiyeceklerden uzak durulmalı, taze sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır. Öğünler küçük porsiyonlar halinde ve sık aralıklarla tüketilmeli. Salatalar ve su oranı yüksek besinler özellikle tercih edilmelidir. Aşırı sıcak ve nemli havalarda yapılan egzersizler vücudu zorlayabilir ve kalp üzerinde aşırı yük oluşturabilir. Bu nedenle yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Egzersizler sabah erken saatlerde veya akşam serinliğinde yapılmalı, egzersiz öncesinde, sırasında ve sonrasında yeterli miktarda su tüketilmelidir”

Related Posts

Uzmanlar sağlıklı kişilerin estetik amaçlı bilinçsizce kullanımına karşı uyardı: Reçetesiz zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Uzman diyetisyen Özge Bayraktar, zayıflama iğnelerinin olumsuz etkilerini Cumhuriyet’e anlattı.

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

İzmir’den Cinsel İstismarla Mücadele Seferberliği

​İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi gerçekleştirdiği BANA DOKUNMA Projesi ile çocuklara karşı uygulanan cinsel istismar suçlarına karşı savaş açtı.

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Çocuğunuz ekran başında dakikalarca oturuyorsa…

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat Aykut Bayrak, çocuklarda kabızlık şikayetlerinin arttığını belirtti. Ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik ve yanlış beslenme bu sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor.

Obezitenin gizli tehlikesi ortaya çıktı

Alzheimer hastalığı sadece genetik olmadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme düzenindeki bozuklukların beyin sağlığını nasıl tehdit ettiğini çarpıcı şekilde anlattı.