Fenerbahçe-Galatasaray derbisi…”Faul maçında” kazanan yok

Trendyol Süper Lig’in 18. haftasındaki derbide Fenerbahçe, Galatasaray’ı konuk etti. Bu sezonun 45 kez ile en çok faul yapılan maçı olan derbi 0-0 eşitlikle sona erdi.

Uzatma dakikalarıyla birlikte 97 dakika süren maçta topun oyunda kalma süresinin 44 dakika olması dikkat çekti.

“PROVOKASYON VARDI”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe derbisi öncesi konuşan deneyimli teknik adam, “Stresli olacak, bunu yönetmemiz gerek. Bugün soyunma odasına girerken son anlarda bile provokasyon oldu” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk şunları söyledi:

“Zor bir maç olacak. Stresli bir maç olacak. Stresi yönetmek gerekiyor. Daha stada girerken burada provokasyon vardı. Maç içerisinde oyuncuların davranışları çok önem kazanacak.

Hakem Arda Kardeşler’e başarılar dilemek istiyorum. İki takım için de adil kararların verildiği bir maç olsun”

OKAN BURUK’UN PROVOKASYON DEDİĞİ OLAYIN NE OLDUĞU BELLİ OLDU

Ülker Stadyumu’na gelen sarı-kırmızı takımda Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk’un soyunma odasına girişine engel olunmaya çalışıldı.

RIDVAN DİLMEN’DEN “STRES” YORUMU

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’den çok konuşulacak yorum. Dev derbi için yorum yapan Dilmen Fenerbahçe’nin stresli olduğunu ifade etti.

Dilmen’in stres yorumu saha içinde kendini göstermeye başladı. Maçın başında İsmail Kartal’ın bir itirazında sinirden gözlerinin dolduğu görülürken hocadaki bu stres oyunculara da yansıyor.

İLK YARININ TARTIŞMALI KARARI

Gergin başlayan derbide Galatasaray 22. dakikada penaltı bekledi. Mertens’in ceza sahasının sağından içeri çevirdiği topta penaltı noktasının önündeki Mauro Icardi, Djiku ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Icardi üst dudağını tutup kendisine vurulduğunu belirtirken hakem Arda Kardeşler pozisyonu devam ettirdi.

Duran oyunu hemen başlatmayan hakem, VAR odasından da bir uyarı gelmeyince oyunu sürdürdü.

Sosyal medyada Galatasaray taraftarları, Djiku’nun Icardi’ye yumruk attığını penaltı olması gerektiğini belirtip isyan etti.

DERBİ TARİHİ

En iyi sezon başlangıcını yapan iki ezeli rakiplerden sarı-lacivertliler, geride kalan 397 maçtan 148’ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip ise 127 kez galip geldi. 122 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Geri kalan haftalarda çıktığı 16 maçta 14 kez sahadan galip ayrılan, bir kez berabere kalıp bir kez de mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe, topladığı 43 puanla ligin zirvesinde yer alıyor… Bu maçlarda rakip fileleri 44 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 14 gol görerek +30 averaj yakaladı… Tarihinin en iyi sezon başlangıçlarından birisini yapan Galatasaray da tıpkı Fenerbahçe gibi 16 karşılaşmada 14 galibiyet – 1 beraberlik ve 1 de mağlubiyet yaşayarak 43 puan topladı. Bu karşılaşmalarda 32 gol bulan sarı-kırmızılar, 9 gol yedi ve +23 averaj yakaladı… Yani iki takımı zirvede yalnızca 7 gollük bir averaj farkı ayırdı.

Son hafta Mondihome Kayserispor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, 7 golün atılıp iki kırmızı kartın çıktığı maçta sahadan 4-3’lük skorla galip ayrılmayı başardı. Sahasında VavaCars Fatih Karagümrük’ü konuk eden Galatasaray ise Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle sahadan 1-0 galip ayrılarak derbi öncesi puan kaybı yaşamadı.

Evinde oynadığı son 11 Süper Lig maçının 10’unu kazanan Fenerbahçe, bu süreçteki tek puan kaybını bu sezon iç sahada Trabzonspor’a 3-2 mağlup olarak yaşadı. İsmail Kartal’ın takımının hücum istatistiklerine bakıldığında ise coğu alanda ligin zirvesinde olduğu görülüyor. Süper Lig’de geride kalan süreçte 109 şut ile en fazla isabetli şut çeken, 40.7 ile en fazla gol beklentisi üreten, 567 kez ile rakip ceza sahasında en fazla topla buluşan ve 73 ile en fazla net gol pozisyonu yakalayan takım Fenerbahçe.

Geride kalan haftalarda Fenerbahçe 44 golle ligin en fazla skor üreten takımı olurken, Galatasaray’ın dikkati çeken istatistiklerinden birisi ise yediği gol sayısı. 16 maçta rakip forvetlere 9 kez izin veren sarı-kırmızılı ekip, ligin en az gol yiyen takımı konumunda. Diğer yandan bu sezon Süper Lig’de 9 kez ile en fazla gole kapama yapan takım olan Galatasaray, aynı zamanda rakiplerine en az net gol pozisyonu veren ve rakiplerini en düşük pas yüzdesinde tutan ekip konumunda.

Süper Lig tarihinde en fazla kırmızı karta sahne olan rekabet de yine Fenerbahçe ile Galatasaray arasında. Fenerbahçe’nin 25, Galatasaray’ın ise 32 kez kırmızı kartla cezalandırıldığı derbide, son 12 karşılaşmada toplam 12 kırmızı kart çıktı.

Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 19:00’da başlayacak. Hakem Arda Kardeşler’in yöneteceği dev mücadele, beIN SPORTS 1 ekranlarından izleyicilerle buluşacak.

DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİKLER

Fenerbahçe ile Galatasaray Süper Lig tarihinde 133’üncü kez karşı karşıya gelecek. Bu rekabette bugüne kadar alınan galibiyet sayılarında sarı-lacivertlilerin 52-37 üstünlüğü bulunuyor.

Galatasaray’ın Süper Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu (52) ve gol yediği (162) rakibi Fenerbahçe.

Süper Lig tarihinde en fazla kırmızı karta sahne olan rekabet Fenerbahçe (25) ile Galatasaray (32) arasında(57). Ezeli rakipleri karşı karşıya getiren son 12 lig maçında toplam 10 kırmızı kart çıktı (Fenerbahçe 7-3 Galatasaray).

Galatasaray’ı konuk ettiği son dört Süper Lig maçının üçünü kaybeden Fenerbahçe (1G), daha önceki 32 karşılaşmada aldığı mağlubiyet sayısını eşitledi (22G 7B). Sarı-lacivertliler, son dört maçlık süreçteki tek galibiyetini İsmail Kartal yönetiminde aldı (Nisan 2022).

Fenerbahçe ile oynadığı son iki Süper Lig maçını 3-0 kazanan Galatasaray, bu rekabet tarihinde üst üste 3+ galibiyet aldığı tek süreci Nisan 1960-Ocak 1962 arasında yaşadı (4 maç). Sarı-kırmızılı ekibin başında üst üste üç Fenerbahçe galibiyeti almayı başaran tek teknik direktör o serinin son üç maçında görev yapan Gündüz Kılıç’tı.

Süper Lig tarihinde bir sezonun ilk 16 maçı itibarıyla en fazla galibiyet alan ve puan toplayan iki takım, bu sezon 14 maç kazanan ve 43 puana ulaşan Fenerbahçe ve Galatasaray.

Evinde oynadığı son 11 Süper Lig maçının 10’unu kazanan Fenerbahçe (1M), bu süreçteki tek puan kaybını bu sezon iç sahada Trabzonspor’a 3-2 mağlup olarak yaşadı.

İstanbul takımlarıyla oynadığı son dokuz Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, bu şekildeki en uzun seriyi Fenerbahçe (1962) ile paylaşıyor ve lig tarihinde İstanbullu ekipleri üst üste 10 kez mağlup eden ilk takım olmak için sahaya çıkacak.

Süper Lig’in “son şampiyonu” unvanına sahip takımları konuk ettiği son 25 maçın sadece ikisini kaybeden Fenerbahçe (14G 9B), bu süreçteki iki yenilgisini de Galatasaray’dan aldı (Şubat 2020 & Aralık 1999).

Süper Lig’de maçın oynandığı haftaya puan tablosunun ilk sırasında giren takımlara konuk olduğu son yedi karşılaşmanın birini kazanabilen Galatasaray (4B 2M), tek galibiyetini Şubat 2021’de Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup ederek kaydetti ve liderlik koltuğunu rakibinden aldı.

Bu sezon en fazla Süper Lig maçında açılış golünü atan iki takım olan Galatasaray (13) ve Fenerbahçe (12), şu ana kadar 1-0’ı bulduğu karşılaşmaların tamamından galip ayrıldı.

Süper Lig’de geride kalan süreçte en fazla isabetli şut çeken (109), gol beklentisi üreten (40.7 xG), rakip ceza sahasında topla buluşan (567) ve net gol pozisyonu yakalayan (73) takım Fenerbahçe.

Bu sezon Süper Lig’de en fazla gole kapama yapan takım olan Galatasaray (9), aynı zamanda rakiplerine en az net gol pozisyonu veren (15) ve rakiplerini en düşük pas yüzdesinde tutan (%71) ekip konumunda.

Bu sezon Süper Lig’de çıktığı 15 maçta 12 gol atan Edin Dzeko, en fazla toplam (70) ve isabetli şut (32) çeken ve rakip ceza sahasında topla buluşan (134) oyuncu konumunda.

Süper Lig’in 2023/24 sezonunda en fazla gol atan iki orta saha oyuncusundan biri Sebasitan Szymanski (8; Aytaç Kara ile eşit), en üst lig kariyerinin bir sezondaki en yüksek sayısını egale etmek için sahaya çıkacak (9; 2022/23 Hollanda Ligi).

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de attığı son sekiz iç saha golünün altısında payı bulunan Dusan Tadic (4 gol & 2 asist), bu sezon hem 6+ gol atan hem de 6+ asist yapan tek oyuncu konumunda (7 gol & 6 asist).

Galatasaray’ın geçen sezondan bu yana Süper Lig’de attığı 15 derbi golünün (vs Beşiktaş, Fenerbahçe & Trabzonspor) 12’sinde Mauro Icardi’nin payı bulunuyor (10 gol & 2 asist). Icardi, forma giydiği yedi derbide de gol sevinci yaşadı ve sarı-kırmızılılar bu karşılaşmaların altısından galip ayrıldı (1M).

Görev yaptığı son iki lig maçında birer gol atan Kerem Aktürkoğlu, Süper Lig kariyerinde üst üste üç karşılaşmada fileleri havalandırdığı bir süreç geçirmedi.

Hakim Ziyech, bu sezon Süper Lig’deki iki golünü de deplasmanda ceza sahası dışından kaydetti. Opta’nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2010/11’den bu yana Galatasaray formasıyla ilk üç golünü bu bölgeden atan bir isim bulunmuyor.

İsmail Kartal (2G 1M), Süper Lig tarihinde Aykut Kocaman’ın (3) ardından Fenerbahç’nin başındaGalatasaray’ı 3+ kez mağlup eden ikinci Türk teknik direktör olmak istiyor.

Süper Lig’in 2017/18 sezonundan bu yana Fenerbahçe’yi en fazla mağlup eden iki teknik direktörden biri Okan Buruk (5; Abdullah Avcı ile eşit).

KADIKÖY’DE SON YILLARDA GALATASARAY ÜSTÜNLÜĞÜ​​​​​​​

Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’la sahasında oynadığı son 4 karşılaşmada 1 galibiyet ve 3 mağlubiyet yaşadı.

Sarı-lacivertli takım bu maçlarda 3 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

Ülker Stadı’nda oynanan son derbiyi geçen sezon Galatasaray 3-0 kazanmıştı.

Galatasaray, tarihi rekabette deplasmanda rakibiyle yaptığı son 6 maçta sadece 1 kez mağlup oldu.

SON 10 RESMİ MAÇ

İki takım arasında oynanan son 10 derbinin 4’ü beraberlikle sonuçlandı.

Rekabetteki son 10 karşılaşmada Fenerbahçe 2, Galatasaray ise 4 kez galip geldi.

Söz konusu 10 derbide Fenerbahçe 8, Galatasaray 14 kez fileleri havalandırdı.

GALATASARAY TARAFTARI YAKLAŞIK 4 YIL SONRA KADIKÖY’DE

Sarı-kırmızılı taraftarlar, yaklaşık 4 yıl sonra Ülker Stadı’ndaki derbide takımlarını destekleyecek.

Son olarak 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında 23 Şubat 2020’de yapılan derbiye giden taraftarlar, yarınki karşılaşmada da takımlarının yanında olacak. Taraftarlar, 3 yıl 10 aylık aranın ardından Kadıköy deplasmanına gidecek.

Derbiye İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla 2 bin 79 Galatasaray taraftarı alınacak.

İLK 11’LER

Fenerbahçe: Livakovic, Ferdi, Oosterwolde, Djiku, Osayi, Crespo, İrfan Can, Cengiz, Szymanski, Tadic, Dzeko.

Galatasaray: Muslera, Barış, Abdülkerim, Nelsson, Boey, Torreira, Kerem Demirbay, Kerem, Ziyech, Mertens, Icardi.

OKAN BURUK: STADA GİRERKEN PROVOKASYON VARDI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Okan Buruk derbi öncesi açıklamalarda bulundu.

“FRED YOK DİYE KARA KARA DÜŞÜNECEK DEĞİLİZ”

Yayıncı kuruluşa ilk çıkan Kartal şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatanımızın başı sağ olsun. Mehmetçiklerimizi, Allah başımızdan eksik etmesin. Onlar varsa biz varız.

İyi hazırlandık, motiveyiz. Kazanmak için tüm planları yaptık. Oyuncularıma güveniyorum.

Fred yok diye oturup kara kara düşünecek değiliz. Taktik disipline bağlı şekilde kendi işimizi yapacağız. Oyuncularımın görevlerini yerine getireceklerine inanıyorum.”

“STADA GİRERKEN PROVOKASYON VARDI”

Buruk ise maç önü yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Gerçekten hepimiz çok üzgünüz. Dualarımız şehitlerle ve aileleriyle. Başımız sağ olsun. İnşallah terörün bittiği ve barışın geldiği, ülke olarak bu üzüntüleri yaşamadığımız bir dünya istiyoruz.

Fenerbahçe ön alan baskısı ve bitiricilik anlamında önemli bir takım. Biz kendi oyunumuzu ortaya koyacağız. Rakibimizin kadrosuna, duruşuna göre organizasyonlarımızı yaptık. Top bizdeyken neler yapacağımızı planladık.

Top ayağımızdayken yaptığımız işler önemli. Bugün buradan kazanarak ayrılmak istiyoruz

Stresli bir maç olacak. Stresi yönetmemiz gerekiyor. Zor ve stresli bir maç olacak. Stada girerken, psikolojimizi bozacak hareketlerde bulundular. Bir provokasyon vardı.

Sanchez’in ağrıları olduğu için bugün kadroda yok. Başlayacağımız 11 ve planlarımız var.”

GALATASARAYLI TARAFTARLARDAN YAYINCI KURULUŞA TEPKİ

Galatasaraylı taraftarlar tarafından paylaşılan görüntülerde basın tribününde bulunan akreditesi olan yayıncı kuruluş ekibinden olduğunu iddia edilen bir kişinin ‘ 6’ işareti yaptığı fotoğrafa tepki geldi.

A SPOR YORUMCUSUNDAN PROVOKASYON İDDİASI

A Spor yorumcusu Emre Kaplan: “Fenerbahçe Stadı’nda Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk’un soyunma odasına girişine engel olunmaya çalışıldı. Hocanın stat girişi provokasyon dediği olay bu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
Kadikoy Escort
pendik escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
Kadikoy Escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
jojobet