Kemik kaybı yaşayan hastalara implant umudu

Yeni Sinüs Lifting Yöntemi İle İmplant Tedavisi Kolaylaşıyor

İmplant yaptıramayan hastalar için yeni bir umut kapısı açıldı. Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, kemik desteği yetersiz olan bölgelerde bile implant tedavisinin artık mümkün hale geldiğini belirtti. Bu yenilikçi cerrahi yöntem, sinüs lifting olarak adlandırılıyor.

İmplant Tedavisindeki Önemli Engeli Aşma Yöntemi: Sinüs Lifting

Diş kaybı sonrasında meydana gelen kemik erimesi, üst arka çenede implant tedavisini imkansız hale getirebiliyor. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, sinüs boşluğunun kemik hacmini azaltarak implant uygulamasını zorlaştırdığını ifade etti. Sinüs lifting operasyonu sayesinde, sarkmış sinüs boşluğu cerrahi bir yöntemle yukarı taşınarak bölgeye kemik grefti ekleniyor. Bu sayede, implant için gerekli kemik yüksekliği sağlanarak tedavi mümkün hale geliyor.

İşlem Süresi ve Hasta Konforu

Sinüs lifting işleminin lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini ve genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında sürdüğünü belirten Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, hastaların işlem sonrasında hafif bir şişlik ve hassasiyet yaşayabileceğini ancak bu durumun kısa sürede geçtiğini vurguladı. Ağrıların reçete edilen ağrı kesicilerle kolayca kontrol altına alınabildiğini söyledi.

İmplantın Kalıcılığı Artıyor

Uzun vadeli başarılarıyla dikkat çeken sinüs lifting yöntemi, implantın kemiğe daha iyi entegre olmasını sağlayarak kalıcılığını artırıyor. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, bu yöntemle yapılan implantların doğal dişler kadar dayanıklı ve uzun ömürlü olduğunu belirtti.

Hangi Hastalar İçin Uygun?

Sinüs kaldırma özellikle uzun süre dişsiz kalan ve ciddi kemik kaybı yaşayan hastalar için öneriliyor. Eğer üst çene arka bölgesinde kemik yüksekliği belirli bir seviyenin altına düştüyse, sinüs lifting operasyonu ile bu sorun giderilebiliyor. Bu sayede hastalar estetik ve fonksiyonel dişlere yeniden kavuşabiliyor.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı 81 ilin sokaklarında ‘fazla kilolu’ avına çıktı

Alışveriş sepetlerine kırmızı et uğramazken temel ihtiyaç ürünleri yerine bisküvi gibi atıştırmalık ürünler tercih edilmeye başlandı. Sağlık Bakanlığı ise sokaklarda ‘fazla kilolu’ avına çıktı.

Kamu sağlık kurumlarında kira harcamaları artıyor

Kamu sağlık kurumlarında kira harcamaları artıyor

Obezite Alzheimer’a giden yol olabilir

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden birinin beslenme alışkanlığı olduğuna dikkati çekerek, obezitenin Alzheimer riskini artırdığını belirtti. “Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden biri de bireylerin beslenme alışkanlıklarıdır. Obezite, beyindeki hücrelerin daha erken yıpranmasına neden oluyor ve Alzheimer riskini artırıyor” açıklamasında bulundu.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Güzellik algısı değişti! Estetik yaptırırken bu hatalara düşmeyin

Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformları, günümüzde güzellik anlayışını köklü bir şekilde değiştirdi. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün, toplumumuzda estetik yaptırmak isteyenlerin en sık düştüğü 5 hatayı anlattı.

Ses Teli Ameliyatı

Ses teli ameliyatı ve ses telleri sağlığı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Bülent Evren Erkul, önemli bilgiler verdi.